Reinigen schoorsteen

Home > Diensten > Reinigen schoorsteen
 • Reinigen schoorsteen

  De Schouwveger   De Schouwveger   Gediplomeerde schouwvegers vegen uw schouw.  De Schouwveger controleert uw schouw op roet.  De Schouwveger veegt uw schouw jaarlijks.

  Een schoorsteen is een verborgen onzichtbare luxe of juist een gevaar. U kunt immers niet zien wat uw schoorsteen doet met de verbrandingsgassen. Stijgen deze voldoende? Worden de rookgassen teruggedrukt, verlaten de rookgassen allemaal de schoorsteen of blijven er onzichtbare gassen hangen die een uitweg zoeken via kieren? Het zijn enkele van de vele mogelijkheden of gevaren en we moeten zeer alert zijn in deze materie.

  Wij raden u aan uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen en na te zien door één van onze gediplomeerde schouwvegers. Als u gaat verwarmen via de kachel, haard, mazoutbrander... ontstaan er rookgassen die het gevaarlijke gas CO bevatten (koolstofmonoxide). Dit gas dient uw huis te verlaten via de schoorsteen, maar indien uw schoorsteen niet naar behoren functioneert, daar hij bijvoorbeeld onvoldoende trekt of er zit een roetophoping in, dan ontstaat het risico op koolstofintoxicatie of verstikking. Nog steeds vallen er jammer genoeg jaarlijks ruim 2.600 koolstofmonoxide slachtoffers in België!

  De Schouwveger veegt uw rookkanalen en controleert standaard uw schoorsteen op loszittende delen, vocht en/of scheuren om dergelijke problemen te vermijden.

  Hoe gaan wij te werk?

  Daar we dagelijks met roet en teer te maken krijgen is netheid en properheid één van onze prioriteiten als we bij u binnenshuis op bezoek komen om de schoorsteen te reinigen of te inspecteren.

  Vooreerst kunnen we stellen dat er weinig dezelfde rookkanalen bestaan. Elk kanaal heeft zijn eigen specifieke bouw, bochten, hoeken en kantjes. Eerst en vooral gaan wij kijken of we via het dak kunnen werken zodat we zo weinig mogelijk binnenshuis hoeven te zijn. Daarna gaat onze technieker/schoorsteenveger het verloop van uw rookkanaal controleren om vervolgens te beslissen met welk materiaal er zal worden geveegd. Wij staan garant voor een nette afwerking en laten geen sporen van vuil of roet na.

  Na het vegen van uw rookkanaal geven we een erkend reinigingsattest af waaruit blijkt dat uw schoorsteen en/of warmtebron vakkundig is geveegd.

Contact

Hebt u een vraag over onze pakketten of bent u gewoon benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om onze winkel te bezoeken of ons te contacteren op +32 (0)59 50 39 27.

The Comfort Company